Olen testaillut erilaisia värejä. Promarkereita ostin parit setit ja niillä tykkään väritellä, tulee tasaista jälkeä. Malli alla. Vähän aikaa sitten tosin hokasin, että noitahan on myös Aqua versiona, josta yhdestä setistä voi eri värejä yhdistelemällä saada vaikka mitä vaihtoehtoisia sävyjä. Eli Aquat tulee seuraavaksi ostoslistalleni.

2075195.jpg

Tämä kuva on väritetty ihan LIDL:stä ostetuilla öljypastelliliiduilla (oil pastel) ja käytetty öljyä ja stumppia - jäljestä tulee aika kiva. Laitan ensin kuvan reunoihin haluamaani väriä ja levitän sitten öljyyn kastetulla stumpilla; olen kokeillut tähän myös vanupuikkoa ja hyvin toimii.

2075181.jpg

Tämä kuva taas on väritetty Derwantin aquacoloreilla ja inktense (puuvärikynät). Näistä otan tavallisella, ohutkärkisellä vesivärisiveltimellä värin. En ihan ole vielä tyytyväinen tulokseen, vaatii harjoittelua. Toinen tapa on värittää kuvasta reunat ja sitten kostutetulla siveltimellä levittää väri.

2075175.jpg

Ja viimeisenä versiona ihan tavallisilla vesiväreillä väritetty kuva. Onnistuu näillä halvoillakin versioilla, ei tarvitse aina olla taiteilijatarvikkeita.

2075204.jpg

Eniten ehkä tällä hetkellä tykkään väritellä Promarkereilla ja öljypastelleilla - varjostuksia täytyy harjoitella...